←  terug naar verhaaltjes
Het komeetje dat een vallende ster wilde worden
Download download

Het komeetje dat een vallende ster wilde worden

Een verhaal geschreven voor Floor
met haar woord komeetje

Dark mode Light mode

Er was eens een komeetje, zo groot als een huis. Het komeetje was al tienduizend jaar op reis door het heelal, want het had maar één wens: de mooiste vallende ster worden die ooit was waargenomen. En het was op zoek naar de mooiste plek om de mooiste vallende ster te worden. Maar hoe lang het ook zocht, het komeetje kon geen goede plek vinden. En zo gingen er jaren voorbij.

Het komeetje reisde langs duizenden planeten. De ene planeet was nog groter dan de ander. En de ander was roder, witter, geler of bruiner van kleur.
Maar het was geen goede plek. En zo reisde het komeetje, nog verder en verder… jaren en jaren.
Het reisde langs een blauwe planeet, kouder dan de Noordpool. Het reisde langs een oranje planeet, zo heet als een oven. Het reisde langs een planeet met grote ringen eromheen.

Maar het was nog steeds geen goede plek. En het reisde nog verder… en verder… jaren en jaren.
En daar, verderop, zag het komeetje een blauw puntje. En het kwam dichterbij en dichterbij. Het komeetje ging voorbij een maan en zag de plek nu van dichtbij. Nog nooit, in tienduizend jaar, en tienduizend planeten, had het komeetje zo’n mooie plek gezien. Het was donkerblauw, met witte wolken en groene stroken land. De planeet gaf een prachtig blauw licht. En het komeetje wist, dit was de plek was om een vallende ster te worden. Het komeetje kwam dichterbij en dichterbij en zette nog meer vaart tot het uiteindelijk door de lichtblauwe gloed heen vloog.

En op dat moment, zaten een jongen en meisje op een bankje naar de sterrenhemel te kijken. Ze zagen de mooiste vallende ster die ooit waargenomen was. Het was een fel licht, met een gouden staart. En toen de vallende ster verdwenen was, vroeg de jongen wat voor wens het meisje had gedaan. Maar het meisje zei niks, want anders kwam de wens niet uit. Jaren later kwam de jongen erachter wat de wens van het meisje was.

Weet jij wat de wens was? En wat zou jouw wens zijn?

Einde

←  terug naar verhaaltjes
Dit liedje past bij dit verhaaltje
Counting Crows - Accidentally in Love
Top