←  terug naar verhaaltjes
Parachuteballet, bergdiabolo en onderwaterjudo
Download download

Parachuteballet, bergdiabolo en onderwaterjudo

Een verhaal geschreven voor Vlinder, Finna en Tijn
met hun woord ballet, diabolo en judo

Dark mode Light mode

Eéééven denken hoe het ook alweer zat. Vlinder houdt van judo, Finna van ballet en Tijn van diabolo’en. Nee wacht even, dat klopt niet. Vlinder houdt van ballet, Finna van diabolo’en en Tijn van judo. Toch? Ja, zo was het! En ze waren er allemaal erg goed in en wonnen regelmatig medailles en bekers met wedstrijden.

“Hah!" zei Vlinder, “ballet is leuker dan diabolo en judo”. “Nietes!” riep Finna, “diabolo’en is veel en veel leuker”. “Ah joh ga weg!” zei Tijn, “judo, dat is pas te gek”. Maar hoe bewijs je nou wat leuker is? Nou simpel toch? Je maakt het gewoon nog leuker. En vooral spannender, aldus Vlinder, Finna en Tijn.

Vlinder ging parachuteballet doen. Want dan ga je parachutespringen en doe je ballet tegelijk. Dat heeft nog nooit iemand gedaan. Vlinder stapte in het vliegtuig en vloog de lucht in. Op de juiste hoogte sprong ze uit het vliegtuig, schreeuwde “wiehaaaaa”, zette muziek van het Zwanenmeer (YouTube) op en trok aan haar roze parachute. En terwijl ze aan haar roze parachute hing, deed ze de mooiste balletbewegingen. Ze kwam zachtjes op de grond terecht en deed een buiging. Dat zag er indrukwekkend uit!

Finna dacht het beter te weten. Diabolo spelen op de grootste berg ter wereld. Okee, dat klinkt wel heel gevaarlijk. Ze ging met de trein naar China en beklom de Mount Everest en probeerde de top van deze hele grote berg te bereiken. Maar het was er zo koud, dat ze niet verder kon en waar het flink sneeuwde. Ze zat nog 100 meter bij de top vandaan. Maar gelukkig kwam haar diabolo natuurlijk wel hoog! Finna’s diabolokunsten zorgde ervoor dat de diabolo wel 101 meter in de lucht kwam… en net boven de top van de grote berg uitkwam. Wow, ook dat is indrukwekkend.

Tijn zocht het wat dichter bij huis, hij besloot om onderwater judo te spelen. Huh wat? Ja, onderwater judo. Daar ga je op de bodem van een zee of zwembad judo spelen. Tijn trok een judojas aan, deed een snorkel op en nam een duik in de Noordzee totdat hij de bodem had bereikt. En daar, op de bodem, ging hij judo’en, tegen zichzelf. Maar die judo-bewegingen waren dan ook echt goed, en hij kon erg lang zijn adem inhouden. Het mag gezegd worden, dat was eigenlijk net zo indrukwekkend.

Na deze avonturen wisten ze nog steeds niet wat leuker was, ballet, diabolo’en of judo. Ze besloten te wisselen. Vlinder ging diabolo’en, Finna judo’en en Tijn, Tijn ging ballet proberen. Daar stonden ze dan, naast elkaar. Kun jij al raden wat er gebeurde? Ze probeerden het allemaal, maar ze waren er niet heel goed in. Vlinder gooide de diabolo omhoog, maar de diabolo kwam niet meer terug. Tot op de dag van vandaag weet nog steeds niemand waar deze nou is gebleven. Finna begon te judo’en, maar al snel lag ze op de grond in de knoop. Hoe ze dat deed weet niemand. En Tijn deed ballet, maar het leek eigenlijk meer op de vogeltjesdans.

Ze vonden dat het nog best moeilijk was om ballet, judo of diabolo te doen. Vlinder, Finna en Tijn vonden het zelfs heel knap van elkaar dat ze zo goed waren in deze dingen. En dat je geen wedstrijden kunt houden tegen elkaar om te vergelijken wat nou beter of leuker is. En al snel deden ze weer waar ze goed in waren, Vlinder deed ballet, Finna diabolo’en en Tijn judo. Ze wonnen nog vele medailles en bekers. En bij elke wedstrijd kwamen ze bij elkaar kijken en klapten en juichten nog harder dan ooit tevoren.

Einde

←  terug naar verhaaltjes
Top