De Kuskikker header
De Kuskikker header

De Kuskikker

Een verhaal geschreven voor Jasmijn met haar woord kikker
Lees samenvatting
Spring naar
Hoofdstuk 1

De verstopte kikkerpoel

Er bestaat een kikkerpoel waar prinsessen naartoe gaan om kikkers te kussen. Misschien ken je dit verhaal, dat als een prinses een kikker kust, de kikker in een prins verandert. Maar deze kikkerpoel was niet alleen moeilijk te vinden, het was ook nog moeilijk om er te komen. De kikkerpoel lag namelijk diep in een dichtgegroeid donker bos, en verscheen ook nog eens alleen als het volle maan was.

Maar die avond was het volle maan, en een prinses was op weg naar de kikkerpoel op haar paard. In geen enkel land was er voor haar een prins te vinden die zij leuk genoeg vond om mee te trouwen. Dus reed ze op haar witte sierlijke paard in haar mooiste jurk naar de kikkerpoel om een kikker te kussen. Maar het was niet makkelijk om er te komen. Door alle laaghangende dichte takken kwamen er scheuren in haar jurk.

Dat vond de prinses niet leuk en ze werd zelfs een beetje boos. Maar haar boosheid verdween al snel toen ze dan toch de beroemde kikkerpoel vond. De kikkerpoel leek erg sprookjesachtig. Het was een donkere plek, maar omdat de maan op het water scheen, werd de kikkerpoel als duizenden kleine lichtjes magisch verlicht.

Prinses Jasmijn stapte blij van haar paard af en liep voorzichtig naar de kikkerpoel. De kikkers in de poel zagen de prinses al aankomen en sprongen en zwommen zo snel mogelijk weg, de dichte waterlelies in. Die hadden er geen zin in om gekust te worden. Behalve Snup, die had het helemaal niet door. Die zat gewoon op een steen en keek suf om zich heen. Snup schrok enorm toen hij werd opgepakt door prinses Jasmijn. De prinses hield Snup voor haar gezicht en zei: “Oh kikker, Ik ga je kussen, want dan ga jij mijn mooie prins worden”. Snup snapte niet wat de prinses Jasmijn zei, maar zag wel een mond steeds dichterbij komen. Hij kwaakte van paniek, maar werd toch echt gekust door de prinses. De prinses zette Snup op de grond en wachtte tot hij in de mooie prins veranderde. Maar Snup werd geen mooie prins. Nee. Snup veranderde in een paard. Een groen paard

Hoofdstuk 2

Het groene paard

Het witte paard van de prinses schrok van de verandering en rende heel snel weg. Daar stond prinses Jasmijn dan, zonder paard, zonder prins maar met een groen paard. Snup keek vreemd om zich heen, wat was er nou zojuist gebeurd?
Prinses Jasmijn moest haar geschrokken weggelopen paard terugvinden. Ze had geen andere keus om dit met Snup te doen.

De prinses stapte op de rug van Snup het groene paard. “Go paard, hup.” zei prinses Jasmijn tegen Snup. En voorzichtig begon Snup op zijn hoeven te lopen. En toen Snup daar gewend aan raakte, begon hij langzaam te galopperen. En toen hij dat kon, begon hij te rennen. Echt heel hard te rennen. Snup sprong over de laaghangende takken en struiken tot ze het bos uit waren. Daar bleef Snup rennen en hij sprong moeiteloos over hekken en slootjes. Hij haalde het paard van prinses Jasmijn in, maar toch bleef Snup rennen. Prinses Jasmijn probeerde Snup te stoppen door aan zijn manen te trekken en door “Hooo stop hooo” te roepen. Maar Snup rende door, hij vond het rennen fantastisch. Snup rende van Parijs naar Rome en van Rome naar Praag. En van Praag rende Snup naar Moskou. En daar stopte hij niet, want hij rende door naar China, langs de hele Chinese Muur. En je zou zeggen dat Snup ondertussen uitgeput zou moeten zijn. Maar nee, hij rende daarna drie rondjes om de wereld, met prinses Jasmijn op zijn rug.

Hoofdstuk 3

De prins

Toen prinses Jasmijn bijna helemaal gek werd, stopte Snup opeens voor een klein wit kasteeltje in een klein landje. Uiteindelijk zakte Snup door zijn hoeven en viel in een diepe slaap. “Nou, daar ben ik mooi klaar mee” zuchtte prinses Jasmijn. Tot er jongen uit het witte kasteeltje kwam lopen. “Heeft je paard pech?” vroeg de jongen die zichzelf voorstelde als prins Randero. Prinses Jasmijn werd gelijk stapelverliefd op de prins uit het kleine landje. Ze trouwden en leefden nog lang en gelukkig.
En Snup? Die kreeg een eigen stal achter het witte kasteel, vlakbij een kikkerpoel en werd goed verzorgd.

Denk jij dat Snup drie rondjes om de wereld heeft gerend om op zoek te gaan naar een leuke prins voor prinses Jasmijn?

Einde
←  Terug naar verhalen
Dit verhaal delen?
Deel dit verhaal link icoonKopieer link

Andere verhalen